Укладаємо договори (декларації) із сімейним лікарем на безкоштовний пакет послуг.

Укладаємо договори (декларації) із сімейним лікарем на безкоштовний пакет послуг.

Сімейна медицина

У зв’язку з нововведеннями в Україні, у кожного українця є  можливість обрати свого сімейного лікаря. Важливо тільки знати про його обов’язки, про те, як і коли слід підписати декларацію, на яку медичну допомогу можна і потрібно розраховувати.

Обов’язки сімейного лікаря

Сімейний лікар – це лікар, який надає медичну допомогу на первинному рівні. Тобто, це перший лікар, до якого ви повинні звернутися, якщо помітили якісь скарги. Медична допомога, яку надає сімейний лікар, включає діагностику, лікування, профілактику та реабілітацію пацієнтів.

В обов’язки сімейного лікаря входять:

  • діагностика захворювань, їх раннє виявлення (призначення аналізів і різних методів діагностики організму);
  • видача направлень до профільних фахівців;
  • безкоштовне своєчасне видача направлень на вторинну ланку (виписка направлень);
  • формування профілактичного  чекапу;
  • оформлення медичної документації (довідка в басейн, оформлення путівки в санаторій, оформлення лікарняного листа).

Що потрібно для укладення декларації?

Вам знадобиться:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • ваш номер мобільного телефону.

Заповнення всіх потрібних паперових документів і занесення вас в базу данних забирає не більше 15-20 хвилин.

У медичному центрі «Веста» у вас є можливість підписати декларацію. Все, що потрібно зробити: зателефонувати , дізнатися години роботи сімейного лікаря, запитати про те, коли можна підійти для підписання декларації і прийти на потрібний час.

Пам’ятайте, що сімейний лікар – це ваша довірена особа. Фахівець зацікавлений в діагностиці всіх захворювань, проведенні профілактичних заходів, у своєчасних направленнях до профільних фахівців. Не відкладайте підписання декларації на завтра!

Роз’яснення умов надання первинної медичної допомоги (ПМД) пацієнтам, лікарями які надають ПМД у «Медичному центрі «Веста»

1) Порядок надання послуг ПМД. Пацієнт, який уклав договір про надання ПМД з сімейним лікарем МЦ «Веста» може розпочати отримувати ПМД у лікаря, лише після того, як система e-Health активує дані пацієнта. Цей процес може становити від 24 годин до 7 днів з моменту укладення декларації. Надання здійснюється відповідно до режиму роботи Медичного центру та годин прийому пацієнтів лікарем з надання ПМД (Розділ ІІ п.10 Наказу МОЗ України №504 від 19.03.2018р.).Усім декларантам, в тому числі з хронічними захворюваннями, а також для проходження профілактичних оглядів медична допомога надається планово, в рамках робочих годин лікаря з надання ПМД (далі – довіреного лікаря). При відсутності вільних годин прийому довіреного лікаря, декларант має можливість отримати цю послугу у іншого лікаря Медичного центру на комерційній основі. У випадку звернення декларанта у якого зафіксовано гострий стан (підвищена температура тіла з респіраторними проявами, гіпертонічний криз, гострий живіт тощо, стан який потребує термінового огляду лікаря):

  1. Декларант повинен записатись на прийом до свого довіреного лікаря на найближчий час прийому;
  2. У випадку відсутності вільних годин прийому у довіреного лікаря у день звернення, декларанту пропонується пройти обстеження у найближчий можливий час у іншого лікаря з надання ПМД за умови наявності вільних годин;
  3. У випадку відсутності можливості запису до будь-якого лікаря з надання ПМД декларанту пропонується здійснити запис на найближчу можливу дату – на комерційній основі. У разі виникнення невідкладного стану при гострому розладі фізичного чи психічного здоров’я пацієнта, внаслідок якого пацієнт потребує екстреної, вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги, якщо такий розлад стався під час прийому пацієнта лікарем з надання ПМД, лікар з надання ПМД повинен викликати бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги та до її прибуття надати пацієнту відповідну медичну допомогу. ПМД надається пацієнтам відповідно до режиму роботи, який самостійно визначається Медичним центром. 

Усі консультації лікарів вторинної та третинної медичної допомоги та аналізи, які не входять в перелік надання ПМД або які було пройдено/здано декларантом без скерування довіреного лікаря, надаються декларантам на комерційній основі відповідно до «Переліку послуг та їх вартості», які діють у Медичному центрі. 

2) Обслуговування декларантів на час відсутності довіреного лікаря (відпустка, відрядження, перебування на лікарняному тощо). З метою забезпечення безперервного надання ПМД у випадку відсутності довіреного лікаря (відпустка, відрядження, перебування на лікарняному, тощо) декларантам пропонується пройти обстеження у іншого лікаря з надання ПМД на безкоштовній основі, відповідно до графіку роботи або у будь-якого лікаря Медичного центру, який не надає ПМД – на комерційній основі. 

3) Порядок проведення профілактичних оглядів. Довірені лікарі (педіатри або сімейні лікарі) здійснюють первинний патронаж до новонародженого лише після підписання декларації з новонародженим від імені законних представників та після узгодження часу виїзду із самим лікарем.Профілактичні огляди дітей здійснюються з такою періодичністю:· Не менше 1 разу до місячного віку за умови заключення і підтвердження декларації.· Дітей, віком до одного року: у віці до 6 місяців щомісячно, потім в 9 та 12 місяців лікар оглядає дитину в амбулаторних умовах.· З 1 року до 3 років профілактичний огляд проводиться 1 раз на 6 місяців.· З трьох років один раз на рік.Огляд дитини перед початком відвідування дошкільного навчального закладу та школи, між класами, перед вступом у ВУЗ проводиться довіреним лікарем безкоштовно, а вузькими спеціалістами – на комерційній основі.Дорослі пацієнти можуть пройти безкоштовно профілактичний огляд у терапевта або сімейного лікаря 1 раз на рік згідно порядку надання ПМД. Рішення про необхідність виїзду приймає лікар, з яким підписана декларація, після особистого спілкування з пацієнтом. 

4) Безкоштовні аналізи. За скеруванням довіреного лікаря з надання ПМД після огляду декларант безкоштовно може здати (згідно наказу МОЗ України №504 від 19.03.2018р.):

  1. Загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою.
  2. Загальний аналіз сечі.
  3. Глюкоза крові.
  4. Загальний холестерин.
  5. Вимірювання артеріального тиску.
  6. Електрокардіограма.
  7. Вимірювання ваги, зросту, окружності талії.
  8. Швидкі тести на вагітність, тропоніни, ВІЛ, вірусні гепатити,SARS CoV-2. 

Здача даних аналізів є рекомендованою для декларантів 1 раз на рік (профілактично), але в процесі лікування аналізи можуть здаватись для корекції лікування 2 рази на рік (за умови наявності скерування довіреного лікаря). Якщо пацієнт з приводу будь-якого захворювання, в т.ч. гострого стану здає аналізи без скерування довіреного лікаря, то оплачує їх самостійно відповідно до цін зазначених в «Переліку послуг та їх вартості». 

5) Порядок видачі рецепту за Урядовою програмою «Доступні ліки». Згідно урядової програм «Доступні ліки» декларанти можуть отримати ліки у відповідності до визначеного переліку діючих речовин препаратів, які входять до програми «Доступні ліки».

Виписування рецептів здійснюватися лише під час надання консультативної допомоги під час прийому в Медичному центрі. При виїзді на дім виписка рецептів по

Програмі «Доступні ліки» не проводиться.Порядок виписування рецептів здійснюється відповідно до Наказу МОЗ України № 360 від 19.07.2005р. «Про затвердження Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків».

Для одержання ліків безкоштовно або з частковою доплатою декларант повинен звернутись в аптеку з позначкою «Доступні ліки».

6) Умови отримання довідок. У випадку необхідності отримання довідки, декларант повинен уточнити в довіреного лікаря можливість її отримання (чи входить в компетенцію даного лікаря та Медичного центру в цілому видавати такі довідки). У випадку підтвердження можливості отримання необхідної довідки декларанти можуть отримати її в плановому порядку, в рамках робочих годин довіреного лікаря на безкоштовній основі. У випадку небажання/відсутності можливості очікувати планового візиту, декларант може отримати необхідні довідки у іншого лікаря Медичного центру на комерційній основі, за умови, що видача таких довідок входить в компетенцію даного лікаря та Медичного центру в цілому.

Прийом веде

Афонькіна Анастасія Сергіївна – лікар загальної практики сімейної медицини

Боньковська Ольга Олексіївна – лікар загальної практики сімейної медицини

Мобільний додатокVesta Медичний Центр
Щоб встановити мобільний додаток Vesta Медичний Центр на Ваш телефон, треба скористатися прямими посиланнями які наведені нижче:
undefined    undefined
Шановні пацієнти

Медичний центр «Веста» - ПРАЦЮЄМО ЗА БУДЬ-ЯКИХ УМОВ!

Медичні послуги для дітей і дорослих!
Ми маємо систему безперебійного живлення!

Ми постійно на зв’язку:

- У Месенжері Viber за номером телефону:
098 11 77 589

- У соціальних мережах Facebook (Messenger) та   Instagram (Direct).
Слава Україні!
Віримо в ЗСУ!
🇺🇦🙏🇺🇦😁🇺🇦🙏