Обов`язкові медичні огляди дітей

Обов`язкові медичні огляди дітей

Напередодні  вступної кампанії  та нового календарного року у батьків школярів гостро стоїть питання проходження обов’язкових медичних оглядів їх дітей та отримання відповідних медичних довідок. Цьогоріч у проведення медоглядів корективи внесла епідемія коронавірусної інфекції, тривалий карантин.

Тому, враховуючи вимоги діючого законодавства та офіційні роз’яснення Міністерства охорони здоров’я та Головного санітарного лікаря України надаємо роз’яснення щодо умов проходження медогляду школярами в 2021 році.

Слід акцентувати увагу, що лише першокласники повинні пройти медогляди в серпні, школярі інших вікових категорій – протягом року. Цей медичний огляд прив’язується до дня народження дитини та діє один рік. Відповідальність за проходження медичного огляду покладається на батьків.

Медичний обов’язковий огляд дитини проводиться в присутності батьків або інших законних представників у медичному закладі.

Медогляд проводиться за записом.  Адміністратор медичного центру формує зручний для  батьків  та відповідно до віку маршрут огляду дитини. Лікар-педіатр або сімейний лікар після огляду дитини, вимірювання температури, проби Руф’є заповнює довідку – форма № 086-1/о, «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» та 086-2/о. Ця форма завіряється печаткою лікаря та печаткою медичного центру.

Після проходження щорічного обовязкового огляду учень отримує довідку форми 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» та 086-2/о .

Учням, у яких відсутні обов’язкові профілактичні щеплення згідно українського календаря щеплень (затвердженого наказами МОЗ № 595 16.09.2011, № 551 від 11.08.2014, № 947 від 18.05.2018), може бути відмовлено у видачі довідки форми 086-1/о.

Необхідні щеплення учні загальноосвітніх шкіл можуть отримати в нашому медичному закладі  чи за місцем спостереження дитини протягом календарного року.

Наказом затверджена Схема періодичності обов’язкових медичних оглядів:

* 6,11 років – 1 раз в рік ( хірург, офтальмолог, стоматолог, інші спеціалісти за показами, аналіз крові);

* 7,8,9,10,12,13 років – 1 раз в рік лікарем-педіатром або сімейним лікарем, інші спеціалісти та додаткові методи досліджень за показами;

* 14,15 років – 1 раз в рік (стоматолог, гінеколог дитячий за показами, дит. хірург, ендокринолог, психолог за показами, флюорографія, аналіз крові);

* 16,17 років – 1 раз в рік (стоматолог, гінеколог дитячий за показами, флюорографія).

Медична довідка для вступу у ВНЗ ф. 086/о

Медична довідка – це медичний документ, куди заносяться дані про Ваше здоров’я. Вона потрібна під час вступу у ВУЗ для того, щоб проаналізувати інформацію про здоров’я студентів: які щеплення зроблені, які хвороби в анамнезі, щоб вчасно надати медичну допомогу. Медична довідка 086 /о є висновком лікарів про придатність людини проходити навчання у ВУЗ.
Також потрібно здати необхідні аналізи (загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі), якщо не здавали більше 1 місяця. У разі потреби пройти діагностичні обстеження і обов’язково пройти флюорографію, якщо пройшов рік з моменту попереднього обстеження. Слід зазначити, що результати аналізів придатні тільки місяць.

Що необхідно для оформлення медичної довідки для вступу в ВНЗ:

  • Паспорт;
  • Календар щеплень;
  • Амбулаторна картка;
  • Флюорографія (дійсна протягом року).

Обов`язкові медичні огляди дітей з видачею  довідки 086-1/о, 086-2/о (наказ МОЗ України від 16.08.2010 року № 682«Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів» (зі змінами))

#НазваВартість (грн)
1Обов'язковий медичний огляд перед вступом до першого класу закладів загальної середньої освіти1100
2Обов'язковий медичний огляд перед вступом до закладів дошкільної освіти1000
3Обов'язковий медичний огляд (абітурієнтів)2650
Мобільний додатокVesta Медичний Центр
Щоб встановити мобільний додаток Vesta Медичний Центр на Ваш телефон, треба скористатися прямими посиланнями які наведені нижче:
undefined    undefined
Шановні пацієнти

Медичний центр «Веста» - ПРАЦЮЄМО ЗА БУДЬ-ЯКИХ УМОВ!

Медичні послуги для дітей і дорослих!
Ми маємо систему безперебійного живлення!

Ми постійно на зв’язку:

- У Месенжері Viber за номером телефону:
098 11 77 589

- У соціальних мережах Facebook (Messenger) та   Instagram (Direct).
Слава Україні!
Віримо в ЗСУ!
🇺🇦🙏🇺🇦😁🇺🇦🙏